.

Áprilistól új verzióra kapcsol az Online Számla

2020. április 1-jétől az Online Számla rendszer új verzióra vált, ettől az időponttól a vállalkozások kizárólag a 2.0-ás XSD-verzióval küldhetik be számlaadataikat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV). Az új verzió már fut, ám alkalmazása még nem kötelező, március végéig használható az 1.1-es XSD-séma is. 

A NAV az adatszolgáltatás 2.0-ás verzióját a számlázó program fejlesztőinek javaslatait is figyelembe véve készítette el, a véglegesítést több hónapos tesztidőszak előzte meg. Az új, 2.0-ás és a korábbi, 1.1-es adatszolgáltatási verzió 2020. február 27. és március 31. között még párhuzamosan használható, de április 1-jétől kizárólag az új, 2.0-ás verzió alkalmazható. A szükséges programmódosításokról eddig az időpontig kell gondoskodni, mert ezután az 1.1-es sémával érvényes adatszolgáltatás már nem küldhető. 

A gazdálkodók számára a verzióváltás nem jár az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése terén gyakorlati felhasználói változással, kizárólag a számlázóprogramjukat kell felkészíteni. A számlázó szoftver átállításának technikai lépéseiről az alkalmazott program fejlesztőjénél érdemes tájékozódni.

A 2.0-ás XSD-verzióra átállással egyidejűleg módosult az Online Számla rendszer számlaadat-lekérdező és adózólekérdező szolgáltatása is, ami újabb lehetőségeket biztosít az adatok hasznosítására és tovább egyszerűsíti az adminisztrációt. 

Az Online Számla rendszerrel kapcsolatos aktuális információk, változások és fejlesztői tudnivalók elérhetők a rendszer internetes oldalán.

forrás: NAV.GOV.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.
You need to agree with the terms to proceed

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Menü